Effect

We ervaren Reiki allemaal anders, afhankelijk van wie we zijn en wat onze geschiedenis is. De eerste reacties op een Reiki-behandeling kunnen zich al tijdens de behandeling openbaren of vinden enkele uren of dagen later plaats.

Sommige mensen ervaren een emotionele terugslag: ze zijn boos, geïrriteerd en huilerig. Er kan ook verdriet, rouw, apathie, grote vreugde, ontspanning of opluchting losgemaakt worden. Daarnaast kunnen bepaalde fysieke symptomen zoals opvliegers, misselijkheid of hoofdpijn optreden. Dit zijn allemaal vrij normale verschijnselen en meestal verdwijnen ze weer snel. Reiki brengt de lichaamsfuncties weer in balans en het kan dus gebeuren dat u vaker naar de wc moet. Dit zijn allemaal positieve tekenen van een verbeterde energiestroom. Sommige mensen slapen ook beter, zelfs als u jarenlang last hebt van slaapproblemen. Reiki zorgt dat alle interne organen en klieren met meer kracht gaan werken aan een betere balans.

Mogelijke veranderingen na een Reiki behandeling:

 • Afscheiding van verteringssappen werkt beter
 • Overbelaste zenuwen gaan ontspannen
 • Te traag werkende darmen gaan in een normaal ritme werken
 • Uitwerpselen hechten zich niet meer zo gemakkelijk aan de darmwanden
 • Gasvorming binnen de darmen verdwijnen
 • Toxines die gedurende verschillende jaren verzameld zijn komen door de huidporiën naar buiten via transpiratie
 • Het volume van de stoelgang kan verhogen, vaster van vorm worden en de geur ervan kan versterken
 • De hoeveelheid en kleur van de urine kan veranderen

 

Deze symptomen kunnen een aantal dagen aanhouden.

Af en toe is ook een korte koorts aanval of het naar boven komen van vroegere ziekten mogelijk. Misschien voelt u zich slechter dan voorheen. Dit is meestal maar van korte duur en wijst op het in evenwicht brengen van verstoorde energie. Beschouw dergelijke vaak belangrijke lichamelijke reacties niet als hernieuwde ziekte, want ze vormen een natuurlijk reinigingsmechanisme.

De reacties zijn vaak maar van korte duur en nadien voel je je aanmerkelijk beter dan daarvoor. Veel mensen ervaren ook een gevoel van bevrijding, rust en vrede tijdens en na de behandeling. De meeste mensen beschrijven dit gevoel als 'thuiskomen in jezelf'  of als een hereniging van geest en lichaam. Wat je ervaart is voor iedereen verschillend. Sommige personen ervaren weinig of geen reacties, wat echter niet betekend dat de behandeling zinloos is geweest!

Na deze reiniging zal het lichaam gaan herstellen:

 • zenuwen zullen hun sensaties terugvinden
 • eetlust neemt toe
 • natuurlijk slaappatroon kan terugkomen
 • ogen gaan meer schitteren
 • de huid ademt beter en zal stralen van frisheid en gezondheid.


Na regelmatige behandelingen kunt u duidelijke veranderingen opmerken in uw houding in het leven. U krijgt een duidelijker en meer ontspannen houding ten opzichte van uw omgeving. Veel mensen ervaren een sterker wordend vertrouwen, vinden hun relaties meer de moeite waard en zien een verbetering in hun fysieke gezondheid en welzijn. Ook merken zij een verbetering van de zintuigen. Kleuren lijken feller, geluiden klinken intenser en smaken en geuren worden sterker. Sommige mensen merken ook dat hun intuïtie of zesde zintuig verbeterd als zij door gaan met de behandelingen. U wordt zich bijvoorbeeld meer bewust van wat mensen verzwijgen. Met het groeien van uw intuïtie kunt u misschien ook ontspannen beslissingen nemen en durft u meer op uw innerlijke stem te vertrouwen. Voor sommige mensen betekent het ontwikkelen van een vertrouwen in het leven, het ontstaan van een spirituele overtuiging.