Reiki en trauma

Een trauma is niet alleen het meemaken van extreme gebeurtenissen.
Het zijn ook kleine zaken die jou diep raken terwijl ze voor een ander misschien onbelangrijk lijken.
Dingen die jou als kind en/of volwassene diep geraakt hebben en een blijvende schaduw achter laten.  Dit kan van alles zijn, van de scheiding van je ouders, onverwerkte tegenslagen, gepest worden,  zelf scheiden, verwaarlozing, mishandeling of misbruik.

 

Je kan dit vergelijken met een ui,  met zijn vele laagjes die leiden tot de kern. Diep  in jou zit ook een zuivere, pure en liefdevolle kern. Elke keer dat je iets meemaakt wat jou diep raakt, kwetst en/of een onaangenaam gevoel geeft komt er een laagje over jouw kern. Al die laagjes stapelen zich  waardoor je steeds verder en verder verwijdert raakt van jou eigen zuivere, pure en liefdevolle kern. Hierdoor kun je de connectie met jezelf verliezen.

 

Ieder van ons heeft zijn eigen laagjes, de een heeft meer laagjes dan dan de ander. Wat de laagjes veroorzaakt heeft en hoeveel laagjes er zijn is niet het meest belangrijk. Het belangrijkste is hoe jij je voelt bij het mee dragen van die laagjes én dat je weet dat je die laagjes mag en kán loslaten. Zo vind je geleidelijk aan de connectie met eigen zuivere, pure en liefdevolle kern terug.

Reiki healing kan je hierbij ondersteunen!

De Reiki energie trilt energetisch los wat niet meer bij je hoort en helpt om je laagjes los te laten. Hierdoor zul je merken dat je snel weer dichter bij  je kern komt.

 

Wil jij graag wat laagjes loslaten?  Of ben je benieuwd of Reiki healing iets voor jou is?